330 ₴
магній є кофактором (небілковою речовиною, яка обов'язково має бути присутня в організмі в невеликих кількостях, щоб відповідні ферменти змогли виконати свої функції) багатьох ферментативних реакцій. Він необхідний для реакцій перетворення під час вироблення енергії у живих клітинах організму; |
|
магній бере участь у всіх етапах синтезу білка. Він бере участь у підтримці нормальної функції нервової системи та м'яза серця, має судинорозширювальну дію, стимулює жовчовиділення, підвищує рухову активність кишечника; |
|
дефіцит магнію негативно впливає на гени, що регулюють діяльність серцево-судинної системи; |
|
дефіцит магнію в їжі призводив до дегенеративного ремоделювання судинної стінки (тобто функціональних і структурних змін, що перешкоджають нормальній роботі судини), подібно до такого при атеросклерозі та гіпертонічної хвороби (наприклад, гіпертрофії судинної стінки, пошкодження міжклітинного матриксу). Крім цього, дефіцит магнію пов'язують із прискоренням процесу старіння клітин, природа якого ще недостатньо зрозуміла. |
В даний час активно вивчається гіпотеза про те, що дефіцит магнію в дієті може призводити до пригнічення активності теломерази в клітинах міокарда та судинної стінки, що прискорює скорочення теломер і корелює зі збільшеним оксидативним ушкодженням ДНК. Було показано, що пацієнти з артеріальною гіпертонією, ішемічною хворобою серця, серцевою недостатністю, цукровим діабетом, атеросклерозом, захворюваннями нирок, а також пацієнти, які перенесли інсульт, мали знижений рівень іонізованого магнію в плазмі, при нормальному рівні загального магнію в крові.
Дієти з підвищеним вмістом магнію уповільнювали розвиток гіпертонічної хвороби та атерогенезу. Більш високі показники вмісту магнію в плазмі крові та більш високий рівень споживання магнію з їжею асоціювалися з нижчою частотою смерті від серцево-судинних патологій у жінок, причому збільшення рівня магнію у плазмі на кожні 0,25 мг/дл знижувало ризик на 41%. Декілька епідеміологічних досліджень, проведених у Північній Америці та Європі показали, що люди з так званим західним типом харчування споживають із їжею недостатню кількість магнію (менше 30-50% від рекомендованої добової дози магнію). За даними російського представництва Інституту мікроелементів ЮНЕСКО, щонайменше третина росіян має дефіцит магнію, зокрема 82% вагітних росіянок.
Низький вміст магнію в питній воді, що спостерігається в регіонах з ґрунтом, бідним магнієм, і де низька мінералізація води, пов'язана з підвищеною захворюваністю на ішемічну хворобу серця, гіпертонічну хворобу, і з більшою частотою раптової серцевої смерті, ніж у регіонах, де вода високо мінералізована. Збагачення раціону харчування магнієм у людей похилого віку з первинним розладом сну призводило до поліпшення якості та тривалості сну, зниження дефіциту сну, кращого засинання та пробудження, і сприятливо впливало на зміну концентрацій у плазмі крові реніну, кортизолу та мелатоніну, що дозволяє припускати вплив збагачення, на процеси старіння.
Дефіцит магнію у людини може проявлятися по-різному: безсоння, хронічна втома, остеопороз, артрит, фіброміалгія, мігрень, м'язові судоми та спазми, порушення серцевого ритму, запори, передменструальний синдром (ПМС). При пітливості, частому вживанні проносних та сечогінних, алкоголю, великих психічних та фізичних навантаженнях (насамперед при стресах та у спортсменів), вагітності потреба в магнії збільшується. Його засвоєнню може перешкоджати надлишок жирів та кальцію в їжі. До продуктів харчування, багатих на магній, відносяться какао, темний шоколад, кунжут, висівки, горіхи, курага, фініки. Однак у найбільш доступній формі магній міститься у зелених овочах. Магнію зовсім мало у хлібі, молочних, м'ясних та інших повсякденних продуктах харчування.
Добова норма магнію становить близько 300 мг для жінок та 400 мг для чоловіків. Вважається, що засвоюється близько 30% магнію, що споживається. Для профілактики або усунення дефіциту магнію можна приймати лікарські препарати та біологічно активні добавки, що містять магній. При тривалому прийомі цих препаратів рекомендується здійснювати регулярний контроль вмісту магнію в плазмі (щонайменше 1 раз на півроку). Магній входить до складу зареєстрованих в Україні лікарських препаратів та біологічно активних добавок (частіше як магнію оротата). Зареєстровані показання до застосування препаратів, що містять магній, включають профілактику та комплексне лікування інфаркту міокарда, серцевої недостатності, аритмій серця, спричинених дефіцитом магнію, терапію спастичних станів, у тому числі судинного спазму та м'язових судом, атеросклерозу та дисліп
Дозування рекомендовані виробником:
Разове дозування: 1/4 мірної ложечки (0,25 г)
Кількість доз в 1 упаковці: 400 дозувань
Рекомендується приймати 1 раз на день зранку або обід під час їжі.
Країна походження: Німеччина
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Німеччина |
Виробник | Ukrsit |
Усі характеристики | |
Показання до застосування | Атеросклероз, Аритмія, Інфаркт міокарда, Серцева недостатність |
Система | Імунна, Серцево-судинна |
Призначення | Регулює кров'яний тиск, Захищає серце від гіпоксії та аритмій, Запобігає утворенню тромбів та знижує ризик розвитку атеросклерозу |
Біонутріенти | Магнію оксид |
Повернення | Обмін/повернення товару протягом 14 днів. |
Доставка | Новою Поштою, Укр Поштою та іншими службами за тарифами перевізника |
Фасовка | 100 грам |